Seks in de club

Seksualiteit is een geschenk wat God aan mensen heeft gegeven. Een geschenk om je over te verwonderen.  Dat beeld hebben jongeren er lang niet altijd van. Ze zijn in hun tienertijd vooral nieuwsgierig, wat is wat? Ze lijken heel stoer en doen of ze alles al weten, maar als je werkelijk doorvraagt, zijn de meeste beelden die ze hebben nogal scheef.  Vertekend door de wereld waarin we leven.
Veel jongeren zijn onzeker over seksualiteit. Zijn bang dat ze niet aantrekkelijk genoeg zijn.  Angst om afgewezen te worden. Dat zit vaak verstopt achter grote woorden, een stoere houding.
Hoe kun je daarmee omgaan op je club? Is dit trouwens wel een onderwerp voor vereniging? Hoort het niet meer bij thuis of school? En als het aan de orde komt: welke thema’s kun je dan bespreken?
Wat past bij welke leeftijd? Hoe houd je(krijg je) het uit de giechelsfeer?
En als je het dood-eng vindt om dit thema aan de orde te laten komen?
Over dit soort vragen, gaan we met elkaar doorspreken, maar ook over de vragen waar jij misschien al tegenop gelopen bent.

 

Workshopleider: 

Jetze Baas

werkte 42 jaar in het (gereformeerd) basisonderwijs. Eerst als docent en later als directeur en algemeen directeur. Van 1994 tot 2004 was hij hoofdredacteur van het eerste christelijke opvoedingsmagazine ‘Aan de Hand’. Hij schreef diverse boeken voor ouders en kinderen over geloofsopvoeding.

In 2012 gestart met Baas opvoeding & onderwijs.

 

Presentatie:

Baas Seks in de club