Mediawijsheid

Als volwassenen hebben we vaak de neiging om negatief naar allerlei nieuwe ontwikkelingen te kijken. We zien vooral de risico’s van het mediagebruik van jongeren.
Maar kunnen wij ons ook verwonderen over de mogelijkheden die de wereld van de media voor jongeren en onze relatie met die jongeren biedt? Durven wij vanuit een positieve, open houding echt interesse te hebben in wat jongeren online beleven?

Vanuit zo’n houding kun je een echt gesprek hebben met jongeren. In onze workshop leer je hoe je op een positieve, open manier het gesprek kunt aangaan met jongeren over het gebruik van digitale media. En als je dat kunt, kun je jongeren ook helpen hoe ze zelf kunnen omgaan met de risico’s die het altijd online zijn met zich meebrengen. Wij kunnen hen leren om zich (weer) te verwonderen over de dingen die buiten alle beeldschermen omgaan. Een belangrijke opvoedingstaak in deze tijd en wereld is het creeëren van rust zodat jongeren leren te genieten van de wereld om hen heen en met aandacht bezig kunnen zijn met God en andere mensen.

 

Workshopleider: 

Hanna van Ommen en Marije Ziedses

In 2012 zijn wij gestart met groeJmee.
Hanna is (kerkelijk) jeugdwerker, moeder van drie zonen en getrouwd met Jasper.
Marije is orthopedagoog, moeder van drie dochters en getrouwd met Gerard. We hebben beiden veel ervaring opgedaan op het gebied van kinder- en jeugdwerk.

groeJmee geeft thema-avonden en workshops over seksualiteit, mediawijsheid en omgaan met geld aan diverse groepen (volwassenen en kinderen).
Het accent ligt daarbij op mensen met elkaar in gesprek brengen over deze onderwerpen.

 

Presentatie:

Ziedses en Van Ommen GroeJmee wijs met media