“Het is een wonderlijke wereld” – Casper & Hobbes

Op zijn 89ste verjaardag sprak Sir David Attenborough met president Barack Obama. Op de vraag hoe hij zo gefascineerd is geraakt voor de natuur, gaf Sir Attenborough het volgende antwoord:

Ik heb nog nooit een kind ontmoet die niet gefascineerd is door de natuur. De vraag is niet hoe je gefascineerd raakt, maar hoe je het kwijt bent geraakt. Want als je het bent kwijt geraakt, ben je iets heel waardevols verloren.

De bijbelgeschiedenis start met God die hemel en aarde schiep. De wereld waarin wij nú leven, was toen gemaakt.

In deze workshop wil ik ontdekken hoe we terug kunnen keren naar een kinderlijke manier van verwondering over de natuur, om God op een andere manier te leren kennen. Maar ook hoe we de natuurlijke verwondering van jongeren kunnen gebruiken om God te leren kennen. Aan de hand van fascinerende voorbeelden, leuke feitjes en eigen verwondering gaan we op zoek in de wonderlijke wereld van God’s schepping.

 

Workshopleider:

Mark van Heukelum

De afgelopen 4 jaar ben ik werkzaam als ecoloog bij een ingenieursbureau en spreker. Als ecoloog verwonder ik mij dagelijks over de natuur, God’s schepping. Deze inzichten gebruik ik in mijn werk en in mijn zoektocht naar God.

 

Presentatie: 

Van Heukelum Wonderlijke wereld