Deel je leven | Diaconaat als onderdeel van het jeugdwerk

Wij geloven dat de kerk in essentie diaconaal is. Jongeren zijn een integraal onderdeel van die kerk. Onze ervaring is echter dat diaconaat in het jeugdwerk geen belangrijk aandachtsveld is en ook de verbinding tussen diaconie en jongeren is vaak beperkt. Dit terwijl juist diaconaat een van de sleutels kan zijn om jongeren de essentie van het evangelie te laten zien en te laten ervaren.

Daar ligt volgens ons dan ook een kans, want jongeren verwachten van een kerk dat ze doet wat ze zegt. Ze willen een kerk die hoopgevend is en inspirerend. Maar hoe geef je dit dan vorm in je jeugdwerk? Tijdens deze workshop gaan we samen op zoek naar een sterkere verbinding tussen diaconaat en jongeren in de gemeente. We bieden handvatten om jongeren daadwerkelijk te betrekken bij het diaconaat van de gemeente.

 

Workshopleider: 

Anko Oussoren en Derk Jan Poel

Anko Oussoren is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Hardinxveld-Giessendam. Zijn passie ligt bij het jeugdwerk en het missionair gemeente-zijn. Hij heeft het verlangen om gemeenten toe te rusten vanuit de liefde van God. Anko werkt als (jeugdwerk)adviseur bij het Praktijkcentrum en is net als vorig jaar ook dit jaar weer de dagvoorzitter van de conferentie.

Derk Jan Poel werkt als adviseur voor het Diaconaal Steunpunt vanuit de overtuiging dat Gods grenzeloze barmhartigheid door ons dienen, delen en doen zichtbaar en tastbaar wordt in de samenleving. Hij is getrouwd met Harriet en samen hebben ze een zoon Aron.

 

Presentatie: 

Oussoren Pel Deel je leven